Известие

Collapse
No announcement yet.

Общи приказки 166

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Първоначално публикувано от Doomguy Покажи съобщение
    Кенеф ама за четири бона, не като теб да се преебеш двойно повече и да караш кола в същото техническо състояние като моята. Познавам хора, които внасят коли от Германия от както е паднал соца, ти тогава още си лежал под жигулатора... Ясно ми е кое и как, не като теб да сееш във всяка тема твоята истина относно пазара за коли на старо. Разбрахме, че всичко без ТЮВ не струва, можеш да си сипеш една парцуца и да се скриеш там, от където изпълзя.
    Както съм казвал и друг път - като се преебавам, все така да се преебавам. Сигурно е в същото състояние като твоята, то гроздето не че е кисело, ама люспите засядат на гъза.
    Тва за лежането под жигулатора, мерси за комплимента, ама първо, га падна соца, бях на 6 години и второ, техническите ми умения оттогава не са мръднали.
    За скриването няма да ти отговоря, за да не нарушавам правилата на форума, ама си представи един дълъг и хубав отговор, като за едномесечен бан.
    Ако ти е писано да се обесиш, няма да се удавиш
    AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;
    Opel Insignia ST 2.0 BiTurbo CDTI 194 к.с. 2014 г. (Алфа под прикритие)

Comment

• Няма лошо да си тънеш в заблуда, стига да не бъркаш останалите. Относно последния абзац, това което си представих въобще няма да ти се хареса...

п.п. Хвани си смени амортисьорите на "перфектната" 166-ца, ще ти износи гумите втора ръка...
      Last edited by Doomguy; d.m.y г., 22:07.

Comment

• Май някой друг заблуждава, че ако едно кило месо струва 8 лева, можеш да си купиш хубава и истинска кайма за 4.
        А това, което имах предвид, беше насочено към теб, ако имаш мазохистични или обикновени алтернативни наклонности, не искам да го знам ...
        Ако ти е писано да се обесиш, няма да се удавиш
        AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;
        Opel Insignia ST 2.0 BiTurbo CDTI 194 к.с. 2014 г. (Алфа под прикритие)

Comment

• Колеги, тези дни на морето като бях се получи едно виене.Вчера се прибрах и свалих пистовия ремък за да може да видя от къде е - от неговите ролки и агрегати където върти или от ангренажа.Игнорирах ангренажа и сега гледам ролките - обтяжната е ок няма никакъв шум в нея, другата е доста как да кажа шумна като я въртя на ръка и явно е заминала.Обаче завъртях шайбата на компресора и от него се чува един шум и много леко се върти.Като я завъртя и доста инерция има.Според вас и неговия лагер ли е заминал, защото го сменях преди 6 месеца и ако е той да се връщам за рекламация, защото ми се струва, че не е нормално да изкара само толкоз малко време...?Динамото и хидро помпата са ок.
          Алфа...всичко друго е компромис!
          http://www.youtube.com/watch?v=Pb1bhrof2PQ
          Алфа Ромео 166 2.0 T.S. -99 - бившата
          Алфа Ромео 166 2.4 JTD face - 2004 - настояща

Comment

• Първоначално публикувано от Tasho Покажи съобщение
            Колеги, тези дни на морето като бях се получи едно виене.Вчера се прибрах и свалих пистовия ремък за да може да видя от къде е - от неговите ролки и агрегати където върти или от ангренажа.Игнорирах ангренажа и сега гледам ролките - обтяжната е ок няма никакъв шум в нея, другата е доста как да кажа шумна като я въртя на ръка и явно е заминала.Обаче завъртях шайбата на компресора и от него се чува един шум и много леко се върти.Като я завъртя и доста инерция има.Според вас и неговия лагер ли е заминал, защото го сменях преди 6 месеца и ако е той да се връщам за рекламация, защото ми се струва, че не е нормално да изкара само толкоз малко време...?Динамото и хидро помпата са ок.
            Най-вероятно е от паразитната ролка. Шайбата на компресора е нормално да се върти леко. Така или иначе е по-добре да смениш паразитната, преди да хвърляш вината върху компресора.

159 1.8 MPI
            166 2.0 TS (ex)

Comment

• Мерси, качвам ремъка и отивам за нея.

Comment

• Тая ролка по скъпа от оная другата с механизма - 70 лв с отстъпката на SKF....тц тц тц
                Ама виенето изчезна поне, доволен съм

Comment

• Момчета, някой слагал ли си е аларма на колата.Замислям се да си сложа такава но как стават нещата с бравите по вратите? Тука нещата не са като на другите коли с ония бутончета на всяка врата, та се замислям как да стане работата.Да кажем, че имам желание е някакви познания и искам да си я направя сам но тука много електроника набухали и не знам дали е толкова "лесно" колкото си мисля.

Comment

• Първоначално публикувано от mitkomeg Покажи съобщение
                    Момчета, някой слагал ли си е аларма на колата.Замислям се да си сложа такава но как стават нещата с бравите по вратите? Тука нещата не са като на другите коли с ония бутончета на всяка врата, та се замислям как да стане работата.Да кажем, че имам желание е някакви познания и искам да си я направя сам но тука много електроника набухали и не знам дали е толкова "лесно" колкото си мисля.
                    Кой си слага аларма на колата в днешно време, камо ли на Алфа 166?! Свиркай си и се кефи, никой няма да ти пипне кораба.
                    sigpic
                    156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
                    "Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"

Comment

Момчета, някой слагал ли си е аларма на колата.Замислям се да си сложа такава но как стават нещата с бравите по вратите? Тука нещата не са като на другите коли с ония бутончета на всяка врата, та се замислям как да стане работата.Да кажем, че имам желание е някакви познания и искам да си я направя сам но тука много електроника набухали и не знам дали е толкова "лесно" колкото си мисля.
                      Лесно се връзва към оригиналното централно, без никакви допълнителни машинки. Ти дай схема на изводите на алармата, а аз ще ти кажа как да я вържеш към централното.

159 1.8 MPI
                      166 2.0 TS (ex)

Comment

• Не съм я взел още.За сега само обмислям варианта.Мисля да си сложа някоя с гсм известяване, че малко кофти да ме подпират на паркинга и да си заминават като съм на 10 секунди от там...Пък пребоядисването на брони няма да ми излезе по-ефтино.Тъкмо се бях навил да я пребоядисвам цялата в мнооооого светло бежово(почти бяло-тойоти има такива) със черен таван и да мина през КАТ съответно да опрая документите и току виж някой кавал с перфектни умения на паркиране ми охлузил боята ... отново
                        Тая кола просто като я видя всеки път си я представям така...леееко мръсно бяло с черен таван и яко лак...лиги ми потичат направо хахаха

Ами да вярно ... направо на модула...не се сетих. Значи като почна ще ти покажа схемата тогава
                        Last edited by mitkomeg; d.m.y г., 21:16.

Comment

Не съм я взел още.За сега само обмислям варианта.Мисля да си сложа някоя с гсм известяване, че малко кофти да ме подпират на паркинга и да си заминават като съм на 10 секунди от там...Пък пребоядисването на брони няма да ми излезе по-ефтино.Тъкмо се бях навил да я пребоядисвам цялата в мнооооого светло бежово(почти бяло-тойоти има такива) със черен таван и да мина през КАТ съответно да опрая документите и току виж някой кавал с перфектни умения на паркиране ми охлузил боята ... отново
                          Тая кола просто като я видя всеки път си я представям така...леееко мръсно бяло с черен таван и яко лак...лиги ми потичат направо хахаха

Ами да вярно ... направо на модула...не се сетих. Значи като почна ще ти покажа схемата тогава
                          Докато търсиш аларма, ако попаднеш на такава, която залавя крадеца с нещо като ласо примерно веднага след като счупи стъклото, свиркай. И аз си търся такава. Иначе такива, които пищят за да ме известят, че са ми счупили стъкло, отмъкнали са каквото са можали и са избягали или такава която държи квартала буден, когато се скапе акумулаторът - такава не ми трябва.

159 1.8 MPI
                          166 2.0 TS (ex)

Comment

• Бе майтапа настрана ама напоследък ходя да помагам на едни "специалисти" занимаващи се с видеонаблюдение та се замислям дали няма вариант при удър да прави снимки някаква камерка вместо да пищи и да държи буден квартала хахаха.

Или директно едно две такива:
                            http://shopping.bg/dvr-s1000-hd-mini...a-za-avtomobil
                            или нещо подобно и ще си имам инфо кой как какво за си взема мерки ...
                            Last edited by mitkomeg; d.m.y г., 21:30.

Comment

Бе майтапа настрана ама напоследък ходя да помагам на едни "специалисти" занимаващи се с видеонаблюдение та се замислям дали няма вариант при удър да прави снимки някаква камерка вместо да пищи и да държи буден квартала хахаха.

Или директно едно две такива:
                              http://shopping.bg/dvr-s1000-hd-mini...a-za-avtomobil
                              или нещо подобно и ще си имам инфо кой как какво за си взема мерки ...
                              Аз да попитам.........Ти Алфа 166 ли си си купил или Майбах?

159 1.8 MPI
                              166 2.0 TS (ex)

Comment

• Няма значение тва не означава, че трябва да плащам за некадърността на околните.

Comment

Working...
                                X